Του Γιώργου Σιετή*

Άρχισε το καινούργιο μαρτύριο: 9 ξένοι και 2 Έλληνες…  Νομίζουν κάποιοι ότι αν ο Παναθηναϊκός γίνει όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά στο έμψυχο δυναμικό, θα πάει και καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ξεφύγει από την τρίτο-τέταρτη θέση στον αιώνα τον άπαντα. Οι στόχοι για τον Παναθηναϊκό έχουν τεθεί εδώ και χρόνια με τις επιλογές ανθρώπων οι οποίοι κατά την άποψή μου δεν ήταν Παναθηναϊκοί. … Και δεν φταίει ο Αλαφούζος γι’ αυτό. Δεν φταίει ο Αλαφούζος που δεν ξέρει μπάλα ή δεν μπορεί επιτέλους να την μάθει. Ούτε οι Άραβες ξέρουν μπάλα ούτε και κανένας επενδυτής καμίας ομάδας ξέρει μπάλα. Ποιο είναι το διοικητικό προσωπικό του Παναθηναϊκού που θα έπρεπε να ξέρει από μπάλα και να έχει τους κατάλληλους συνεργάτες.

Ο Φαραώ 800χρονος Τουταγχαμόν παράγοντας, γνωστός πρόσφατα ως πρωτοπαλίκαρο αείμνηστου μετόχου και στους παλιότερους για τ’ ότι δεν ερχόταν καινούργιο παιχτάκι στον Παναθηναϊκός αν δε έπαιρνε την… «έγκριση» από το γραφείο του. Ένας της «Παν. Συμμαχίας»… από την κερκίδα, γνωστός υβριστής της προηγούμενης ιδιοκτησίας, κολλήθηκε μαζί με άλλους στον Αλαφούζο και μας έμεινε προίκα. Και διάφοροι άλλοι που αποτελούν το Συμβούλιο της ΠΑΕ.

Επομένως η εξύβριση του ιδιοκτήτη δεν έχει νόημα, ούτε βοηθάει σε κάτι. Ακόμα και η καλοπροαίρετη κριτική δεν οδηγεί κάπου αφού ο άνθρωπος πρόσφατα τόνισε πως «δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες». Άρα οι στόχοι έχουν τεθεί και για φέτος … Ο άνθρωπος πήρε τζάμπα τον Παναθηναϊκό από την “Παναθηναϊκή Συμμαχία” με ΑΜΚ, έριξε χρήματα, όσα μπορούσε, “έπεσε” μέσα στην 10ετία των μνημονίων και της κρίσης, όπου έπεσαν τα μπάτζετ όλων των ομάδων, ανακατεύτηκαν και διάφοροι «σωτήρες» επενδυτές από τα Lidl με τα project τους και… “that’s it”.

Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΦΕΡΕ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ. Προφανώς το ίδιο ήθελαν και έπραξαν αυτοί που έφεραν τον ίδιο. Για να είχε κρατηθεί ο Παναθηναϊκός, ακόμα και μέσα στην κρίση, στα επίπεδα που ήταν παλιότερα θα χρειαζόταν μπάτζετ που μόνο η οικ. Βαρδινογιάννη ή κάποιος ανάλογου οικονομικού μεγέθους επενδυτής μπορούσε να προσφέρει. Τώρα πια, με εντελώς αλλοιωμένο το DNA του (Ευρωπαϊκό κι Ελληνικό), ο Παναθηναϊκός μόνο για 3η – 4η θέση θα παλεύει. Ίσως πάρει και κάποιο πρωτάθλημα ή κύπελλο αλλά, μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν αυτοί που διέλυσαν τον Παναθηναϊκό να ασκούν σήμερα κριτική ή να βρίζουν την ιδιοκτησία, τους παίχτες, τους προπονητές ή κάθε Κυριακή, ανάλογα με το αποτέλεσμα, ν’ αλλάζουν στάση και γραφή. Έχουν τον Παναθηναϊκό που τους αξίζει. Οι υπόλοιποι έχουμε τις αναμνήσεις μας.

ΥΓ:

1) Επειδή θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ήταν και είναι ο καθρέφτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να επισημανθούν ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ η οποία, στο κρίσιμο σημείο δεν υιοθέτησε τις θέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το οπαδικό κίνημα κι έτσι άφησε τελικά να οδηγηθεί το ποδόσφαιρο της χώρας και των Συλλόγων στα σημερινά χάλια… Ψωνίζουν όλοι απ το ίδιο ράφι και έχουν τις ακαδημίες υποβαθμισμένες (μαγαζάκια) … Απλά ο Παναθηναϊκός έχασε ΚΑΙ το DNA του κι είναι πλέον αδύνατον να το ανακτήσει

2) … επίσης για όσο υπάρχουν αυτά τα ιδιοκτησιακά δεδομένα, βαδίζουμε με αυτά κι είμαστε ευχαριστημένοι. Εάν όμως, οι «μαχητικές ψυχές», οι «ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» και όποιοι άλλοι έχουν κάποια άλλη λύση έτοιμη, με κάποιους άλλους 10 Αμπράμοβιτς ας την καταθέσουν στον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, ο Παναθηναϊκός ακόμα τις δικές τους επιλογές πληρώνει.

*Ο Γιώργος Σιετής υπήρξε επί σειρά δεκαετιών στέλεχος του Παναθηναϊκού Α.Ο., επικεφαλής των τμημάτων κολύμβησης-πόλο και πάντα κοντά στην ποδοσφαιρική ομάδα- Ο υπογράφων εκφράζει προσωπικές απόψεις.

 

Κοινοποίηση: