Αν και το μεγάλο «βάρος» των πλούσιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ενός billionaire με την δική του εμβέλεια πέφτει –δικαιολογημένα- στο εξωτερικό, ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου δεν έκοψε ποτέ τον «ομφάλιο λώρο» ο οποίος θα τον συνδέει για πάντα με την πατρίδα. Με την Ελλάδα και με την Κύπρο. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσα από το μεγάλο κοινωνικό έργο του. Τελευταίο παράδειγμα η νέα δωρεά 50.000 ευρώ από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου» προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο ιδρυτής και μέτοχος της επιτυχημένης low cost αεροπορικής εταιρείας easyJet από το 1995 και δημιουργός από το 1998 της μεγάλης «οικογένειας» του ομίλου με τα εκατοντάδες brands τα οποία φέρουν το πρόθεμα «easy», στα 39 του μόλις χρόνια είδε την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας να του απονέμει τον τίτλο του sir για την προσφορά του στην επιχειρηματικότητα και από τότε οι πράξεις του πάντα επιβεβαιώνουν ότι άξιζε την υπέρτατη αυτή τιμή.

Στα εγχειρήματα του προστέθηκαν 4 ακόμα φέτος, με τις επενδύσεις του σε 4 νέες εταιρείες, που σηματοδοτούν την είσοδο του σε αντίστοιχους κλάδους της διεθνούς οικονομίας: στον χώρο του delivery στο φαγητό με την easyFood, των αστικών μεταφορών με την easyTaxi, την online κτηματομεσιτική πλατφόρμα easyProperty και τον τομέα του μάρκετινγκ με την easyMarketing. Επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει μαζί με άλλους μετόχους συνήθως, λειτουργούν υπό την άδεια της easyGroup και τις στηρίζει με κάθε τρόπο.

Στα εμπορικά σήματα του με ελληνική ή και με ελληνική παρουσία (ανάμεσα σε πολλά άλλα που δραστηριοποιούνται βασικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και γενικώς στην Ευρώπη) ξεχωρίζουν πλην της νεοϊδρυθείσας easyStudies.gr και οι πλατφόρμες easyFerry, easyHemp, easyGreece.tours, easyGreek, easyCruise όπως παραδοσιακά και η easyJet με πτήσεις από και προς την χώρα μας.

Πολλοί ρωτούν ποιο θα είναι το επόμενο brand της easy το οποίο θα «έρθει» και στην Ελλάδα…

Ψηλά στα σχέδια του παραμένει η easyFoodstore, το «σούπερ μάρκετ των φτωχών» που είχε αναγγείλει παλαιοτέρα ότι ήθελε να φέρει και στην Ελλάδα χωρίς αυτό να έχει συμβεί τουλάχιστον ως τώρα, όπως και οι επενδύσεις στο real estate.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο 54χρονος Ελληνοκύπριος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί αδιάκοπα την μεγάλη κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά του, όπως π.χ. συνέβη και το 2018 με το ίδρυμα του να προχωρά τότε σε άλλη δωρεά 100.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υπέρ των πυροπαθών, αλλά και με άλλες δράσεις όπως η παροχή γευμάτων σε οικογένειες με ανάγκη και με τις καθιερωμένες βραβεύσεις και την στήριξη του σε νεαρούς επιχειρηματίες!

* Τον Μάιο ο sir των επιχειρήσεων με την οικογένεια του κατατάχθηκε στη θέση νο 77 της Sunday Times Rich List 2021, με την καθαρή αξία του να υπολογίζεται στα 2,175 δισ. λίρες και μερικές ημέρες αργότερα οι Χατζηιωάννου μείωσαν το ποσοστό συμμετοχής τους στη βρετανική low cost αεροπορική easyJet στο 25,3% από 26,7%.

Ο ίδιος επέκρινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τη στρατηγική της διοίκησης ζητώντας της να απορρίψει την αγορά νέων αεροσκαφών από την Airbus, σε μια εποχή που ο κλάδος των αερομεταφορών αγωνίζεται για την επιβίωσή του.

Η EasyJet ανακοίνωσε, πάντως, ότι απέρριψε προσφορά εξαγοράς την Πέμπτη και θα συγκεντρώσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από τους μετόχους για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη της από την πανδημία και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της…

(Πηγή: DEAL news)

Κοινοποίηση: