Η «οικογένεια» του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει προβλήματα σε πολλά μέτωπα, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν γεγονότα όπως η πρόσφατη παραίτηση ενός ιστορικού και δημοφιλούς στελέχους του συλλόγου, με μεγάλη, πολύπλευρη και διαχρονική προσφορά, του Γιώργου Σιετή, άλλοτε επικεφαλής των τμημάτων κολύμβησης και πόλο.

Κυρίως δε, φαίνεται αυτό από τους λόγους που τον οδήγησαν σε μια τόσο σκληρή, προσωπική απόφαση…

Η αποχώρηση του κ.Σιετή από τον Π.Α.Ο. στα μέσα Αυγούστου, αποτέλεσε ουσιαστικά μια ηχηρή παραίτηση η οποία όμως δεν έγινε ευρέως γνωστή, ίσως ακριβώς επειδή και ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει τότε δημοσιότητα στην κίνηση του και προτίμησε την «εσωτερική αλληλογραφία».

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του, ο Γιώργος Σιετής αφήνει σοβαρότατες αιχμές για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Ερασιτέχνη, αλλά όχι μόνο. Έναν μήνα μετά, άλλωστε, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, ενώ, ο κ.Σιετής με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο δεν έχει κρύψει την έντονη δυσαρέσκεια του και για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ειδικότερα για την κακή γενικά αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τις σοβαρές εντάσεις οι οποίες προηγήθηκαν σε επίπεδο οργανωμένων οπαδών.

Ανέκαθεν βρισκόταν, άλλωστε, στο πλευρό και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού και σήμερα νιώθει πικραμένος και απογοητευμένος, όπως όλοι σχεδόν οι φίλοι του «τριφυλλιού», διαπιστώνοντας ότι τα μεγαλεία του παρελθόντος έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί…

 

Αναλυτικά, η μακροσκελής επιστολή παραίτησης του Γιώργου Σιετή:

«Προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΑΟ, Αθήνα 16/08/21

Συνεχίζοντας την επιστολή επί προσωπικού ο παρακάτω υπογράφων Γιώργος Σιετής ενημερώνω για τα εξής:

Μαθαίνω ότι, μεταξύ των μελών του ΔΣ. ακούγονται για το πρόσωπό μου ανακρίβειες στα όρια της γελοιότητας που αφορούν στις προθέσεις μου σχετικά με τον Παναθηναϊκό Α.Ο. κ.α.

Κάποιοι υποστηρίζουν – πιστεύουν ότι, εγώ μαζί με άλλα μέλη ασκώ μόνιμα αντιπολίτευση στην παρούσα Διοίκηση κ.ά. φαιδρά. Σημειώνω πως δεν με ενδιαφέρει αν στοχοποιούμαι διότι, έχω φροντίσει αρμοδίως γι’ αυτό.

Κύριοι, δεν ξέρω πόσο σας βοηθούν τα ελληνικά σας για την λέξη, αλλά η “αντιπολίτευση” σχετιζόμενη μ’ εμένα αποτελεί ύβρη.

Την αντιπολίτευση ακολουθεί η προσδοκία για την πιθανότητα ο αντιπολιτευόμενος ενδεχομένως να καθίσει κάποια στιγμή μαζί με κάποιον από σας… Αν είναι ποτέ δυνατόν.

Στην μέχρι σήμερα ζωή μου έχω μάθει και προσπαθώ να αποφεύγω να συναγελάζομαι ή να κάθομαι δίπλα π.χ.

Σε ανθρώπους, που δεν έχει ελεγχθεί ή έστω δεν γνωρίζω το ποινικό τους μητρώο,

Σε ανθρώπους ετερόφωτους, οι οποίοι ανακάλυψαν ή τους συμβούλεψαν πως δύνανται να αντλούν επιπλέον φως, να αποκτούν οντότητα ας πούμε από το τριφύλλι και γι’ αυτό να το «χρησιμοποιούν»,

Σε ανθρώπους «πρόθυμους», «αλεξιπτωτιστές», «γλάστρες» «Κομανέτσι» ή «μέτριας αντίληψης» κι «επιπέδου…❓» τους οποίους απεχθάνομαι.

Αυτό δεν μου το επιτρέπει ούτε η αγωγή που έχω δεχτεί από την οικογένειά μου, ούτε οι κύκλος των φίλων μου, ούτε και η Παναθηναϊκές μου Αξίες τις οποίες απέκτησα από “μικρός” δίπλα στον Πέτρο Γκιουράνοβιτς, ο οποίος με καθοδήγησε στα «πρώτα μου βήματα» στον Σύλλογο και αργότερα στον Γιώργο Βαρδινογιάννη (ακόμα ίσως και στον Π. Γιαννακοπουλο παρά την κριτική που ασκούσα ανέκαθεν).

Ηθικές αξίες και Παναθηναϊκά ιδεώδη που δεν επιτρέπουν σε κάποιον όπως εγώ να αντιπολιτευθεί καμία από τις τελευταίες Διοικήσεις του Συλλόγου, ο οποίος εδώ και 1011χρόνια έχει αλωθεί από άτομα-μέλη τα οποία έχουν βλάψει κατάσαρκα τον Α.Ο. μέχρι το μεδούλι. Με καλύπτει απόλυτα η φράση – παραδοχή του Δ. Γιαννακόπουλου πως βρήκε «έναν κουβά σκ@τ@» όταν ανέλαβε στον Ερασιτέχνη! Πάρ’ όλα αυτά κατάφερε να εμπλουτίσει κι αυτός τον Δ.Σ. του, όπως κι εσείς, με έναν (παλιό) απ’ αυτούς.

Η θεμελιώδης αρχή μου που συνιστά την διαφορά …

Για μένα Παναθηναϊκός ιεραρχικά σημαίνει

ο Πρόεδρος, η Διοίκηση, οι αθλητές του κι αν θέλει ο κόσμος στηρίζει.

“Εσείς” (δεν εννοώ αυτούσιο το παρόν ΔΣ) εδώ και 10-11χρόνια επιτρέψατε σε συγκεκριμένο «κόσμο» (στην χειρότερη κλίκα των οργανωμένων) να καταλάβουν τον Σύλλογο και να γράψουν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου η οποία προφανώς γράφεται ακόμα. Επί Μακρόπουλου είχατε, μόνιμο μέσα στα ΔΣ, έναν… τύπο με κοτσίδα να παίζει το κομπολογάκι του και να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις!

Ο «κόσμος» λοιπόν που για μένα είναι ο τελευταίος και ο λιγότερο απαραίτητος παράγοντας έγινε κουμανταδόρος στον Σύλλογο

(Ο Παναθηναϊκός, ιστορικά, μεγαλούργησε με τα ικανά στελέχη, τις Διοικήσεις, τα λίγα και καλά μέλη του και τους αθλητές του, κι έτσι προσέλκυσε τον κόσμο).

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εγγράψουν άκριτα και χωρίς κανέναν έλεγχο εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες μέλη με τα γνωστά αποτελέσματα… να κάνετε Γ.Σ. και να τραμπουκίζουν, να σας πετάνε κουτιά με μπύρα, να σας βρίζουν και να έχουν πριν χρόνια (επί Πλυτά με παρόντα αρκετά μέλη του Δ.Σ. σας και υπαλλήλους) επιτεθεί κυρίως σε μένα προσωπικά μέσα στην Γ.Σ.!! ή μήπως δεν το γνωρίζετε κι αυτό?

Είναι ντροπή, για σας και τον Παναθηναϊκό, να προβληματίζεστε για την άποψη του «κόσμου» σχετικά με την Διπλή Ανάπλαση και τις νέες εγκαταστάσεις του.

Αλίμονο σε μένα λοιπόν και την αξιοπρέπειά μου αν λειτουργούσα αντιπολιτευτικά σ’ αυτό το έκτρωμα του Παναθηναϊκού όπως έχει διαχρονικά καταντήσει. Ο Παναθηναϊκός Οργανισμός στο σύνολό του, έτσι όπως έχει καταντήσει (τον έχουν καταντήσει), διαθέτει σε όλα τα επίπεδα ότι του αξίζει.

Επομένως, κριτική ασκώ κύριοι, αυστηρότατη ίσως κριτική κι ενίοτε σας χλευάζω. ΟΧΙ αντιπολίτευση. Είναι υποτιμητικό για όποιον ασκεί αντιπολίτευση στους μέτριους και στους ανίκανους διότι, δεν διαφέρει απ’ αυτούς, τους μοιάζει. Αυτό άλλωστε δείχνει και η πολιτική μας ζωή.

Εδώ και χρόνια (ίσως από το ’02-’04 όταν αποφάσισα να απομακρυνθώ απ’ τον Σύλλογο) το είχα στο μυαλό μου, ήρθε όμως η ώρα να υποβάλω με την παρούσα σύμφωνα με το άρθρο

11 παραγρ. β)

την παραίτηση μου από μέλος του Παναθηναϊκού Α.Ο. και αιτούμαι να διαγράφω από τον κατάλογο των μελών του.

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα να λάβω το συντομότερο δυνατόν την επιβεβαιωτική πράξη της παραίτησής μου και αιτούμαι να φέρει αρ. Πρωτ. και την υπογραφή σας!… (αν έχετε αξιοπρέπεια).

(θα προτιμούσα την υπογραφή του

Δ. Γιαννακόπουλου αλλά… Άργησα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την τιμή

Γιώργος Σιετής

ΥΓ: Εννοείται, αν και δεν σας αφορά ότι, θα συνεχίσω να … «μαθαίνω» (έχω ανθρώπους) και μέχρι το τέλος της ζωής μου θα παραμείνω οπαδός της αγαπημένης μου ομάδας… κυρίως της ΠΑΕ»

Κοινοποίηση: