Πλησιάζοντας πλέον τον έναν αιώνα «ζωής» (1930-2021), η Γιώτης συνεχίζει την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου, το οποίο ενισχύει και εμπλουτίζει το προϊόντικό portfolio της, μετεξελίσσοντας την ουσιαστικά σε ένα group με μεγαλύτερα ερείσματα στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.

Από το 2018 άρχισε ένα «σερί» με την εξαγορά μιας μικρής βιομηχανίας στη Βουλγαρία, της Royal TM που είχε δραστηριότητα στην παραγωγή προϊόντων διατροφής και ροφημάτων και μερικούς μήνες αργότερα ακολούθησε η γαλακτοκομία Στάμου. Τώρα, ήρθε το νέο «χτύπημα», με την Credin!

Η εταιρεία παραγωγής υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής παγωτού και food service υπάρχει από το 1968, αλλά το 2017 τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και διευκρινίστηκε ότι μέσω της Ακτίνα, συμφερόντων της Γιώτης, μέσω Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού αποκτήθηκαν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Κρεντίν ΑΕ στα Οινόφυτα (σ.σ. το σήμα ανήκει Credin Δανίας AS, ενώ, η συναλλαγή δεν αφορά το σήμα Morfat).

Πέρα από το θέμα της Credin, στο μεσοδιάστημα, η ιστορική Γιώτης (με διαχρονικά «σήματα κατατεθέντα» της την γνωστή κρεμ καραμελέ, το ζελέ, το άνθος αραβοσίτου κ.α.) κατάφερε να διευρύνει την θέση της στην βουλγαρική αγορά (συστάθηκε θυγατρική), όπου μέχρι τότε διατηρούσε παρουσία μέσω αντιπροσώπων και παράλληλα, επέκτεινε την επόμενη 2ετία το δίκτυο και την προϊοντική γκάμα της επίσης εξαγορασθείσας Στάμου.

Το συγκεκριμένο deal έφερε αρκετές …ανατροπές στην εγχώρια αγορά και προκάλεσε «συναγερμό» σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά «στρατόπεδα» της Γιώτης, η οποία επένδυσε και στην αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων των θυγατρικών της, στηρίζοντας και τις προοπτικές ανάπτυξής τους στο εξωτερικό.

Κινήσεις, με φόντο τις οποίες η Γιώτης οδεύει προς τα 100 της «γενέθλια», αλλά και προς το «φράγμα» ενός τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων σε επίπεδο τζίρου!

Οι επενδύσεις με το βλέμμα στο μέλλον συνεχίζονται: η Ακτίνα στη χρήση του 2019 εμφάνισε πωλήσεις 13,507 εκατ. ευρώ και στο πλάνο της για την Credin, με ορίζοντα ολοκλήρωσης του το 2022, προβλέπεται η σταδιακή επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, συμφερόντων της Γιώτης, ιδρύθηκε το 1995 και δραστηριοποιείται στις προϊοντικές κατηγορίες σοκολάτας, κουβερτούρας και απομιμήσεων, ενώ διαθέτει πλήρη σειρά πραλινών, σιροπιών παγωτού, ροφημάτων, μιγμάτων ζαχαροπλαστικής, επιδορπίων, κρεμών ζαχαροπλαστικής, φαρσιτούρων, βοηθημάτων ζαχαροπλαστικής και πρώτων υλών.

Αποτελεί δε, κύριο προμηθευτής ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων, βιομηχανιών, βιοτεχνιών, εργαστηρίων,  ξενοδοχείων, εστιατορίων και χώρων μαζικής εστίασης.

Το 2017 η Γιώτης ίδρυσε το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας – Hellenic Research & Innovation Center, το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ινστιτούτο ασφάλειας τροφίμων, όχι μόνο για τις ανάγκες της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ, αλλά συνολικά για τον κλάδο τροφίμων στην Ελλάδα….

(Πηγή: DEAL news)

Κοινοποίηση: