Είκοσι μήνες περίπου μετά την αποκάλυψη της «DEAL» για το πωλητήριο που έβαλε ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης στην «χρυσή βίλα» του Ωνάση στο Λαγονήσι, τον Μάιο του 2019, η συμφωνία με το νέο της ιδιοκτήτη, έναν πάμπλουτο Άραβα, αποτελεί γεγονός.

Φεβρουάριο του 2021, ο «επίγειος παράδεισος», μια υπερπολυτελής έπαυλη εμβαδού 1.000 τ.μ. κατασκευασμένη μέσα σε οικόπεδο 7 στρεμμάτων, με ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα, με πισίνα, αλλά και ιδιωτική τεχνητή λίμνη (!), με γυμναστήριο-χαμάμ, 7 σουίτες ή δωμάτια κ.α., που θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι η κατοικία ενός διάσημου σταρ, άλλαξε χέρια με αντίτιμο το οποίο φθάνει τα 12 εκατ. ευρώ!

Γιατί χρειάσθηκε τόσος καιρός, για να βρεθεί αγοραστής; Η απάντηση δίνεται από τα λόγια που είχε πει ο Έλληνας εφοπλιστής στο περιβάλλον του όταν πήρε την απόφαση, τότε, να πουλήσει το «παλάτι» του Λαγονησίου:«Το deal θα προχωρήσει μόνο αν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, ο οποίος θα μπορέσει να την εκτιμήσει σωστά…», διεμήνυε προς πάσα κατεύθυνση. Και προφανώς, βρέθηκε, τώρα, αν και -προς το παρόν τουλάχιστον- και δεν αποκαλύπτονται το όνομα και τα στοιχεία του…

Ο Ευάγγελος Πιστιόλης δεν έκρυβε ότι τον γοήτευε ο επιχειρηματικός μύθος που είχε δημιουργήσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Αυτός ήταν και ο ένας λόγος για τον οποίο ο δυναμικός εφοπλιστής της Top Ships  θέλησε το 2006 να κάνει δική του την βίλα που συνδέθηκε με την οικογένεια ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Πριν από 15 χρόνια, ο Πιστιόλης απέκτησε το ακίνητο από την ίδια την Kαλλιρρόη Πατρονικόλα, την μικρότερη αδελφή του  Ωνάση και επένδυσε πολλά εκατομμύρια για να την ξαναχτίσει, ουσιαστικά, από την αρχή – και όχι απλά για να την ανακαινίσει ριζικά. Ο άλλος λόγος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον του εφοπλιστή η βίλα στο Λαγονήσι, ήταν ότι επρόκειτο για ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» της εγχώριας αγοράς του real estate…

O ΟΙΚΟΣ CHRISTIES ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ»

Η εντυπωσιακή βίλα που φιλοξένησε στις «δόξες» της υψηλές προσωπικότητες, φίλους της οικογενείας Ωνάση, μη εξαιρουμένης της «χρυσής» κληρονόμου Aθηνάς, σε νεαρή ηλικία (όσο για τις διάφορες φήμες που «συνοδεύουν» την ιστορία της, για τις επισκέψεις του αείμνηστου Aνδρέα Παπανδρέου, ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν…), μπήκε αμέσως στο επενδυτικό «στόχαστρο» αρκετών υποψηφίων «μνηστήρων».

Μεταξύ αυτών, 5 «ισχυροί του χρήματος» οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους κυρίως μέσω του φημισμένου οίκου Christie’s που κλήθηκε την Άνοιξη του 2019 να διαχειρισθεί την υπόθεση της πώλησης της βίλας και σίγουρα θα ακολούθησαν πολλοί άλλοι, έως ότου ο Ευάγγελος Πιστιόλης καταλήξει στην συμφωνία των 12 εκατ. με τον Άραβα κροίσο.

Νωρίτερα, είχαν φλερτάρει» με την βίλα 3 άλλοι Έλληνες εφοπλιστές (οι 2 από το εξωτερικό, από Βρετανία και ΗΠΑ, συγκεκριμένα από Λονδίνο και Νέα Υόρκη) και ακόμα 2 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο real estate, ένας Άγγλος και ένας Έλληνας ομογενής, όπως είχε αποκαλύψει εκείνη την εποχή η «DEAL».

Στην αγορά ακινήτων συζητιόταν για καιρό ότι ο Ευάγγελος Πιστιόλης «δεν έχει ανάγκη, φυσικά, να πουλήσει την βίλα του Λαγονησίου», ούτε και «έχει πρόβλημα να αφήσει το ακίνητο του να «κάθεται», για όσο καιρό χρειασθεί».

Η πρόθεση του ιδίου ήταν να αποφευχθεί η μακροχρόνια ενοικίαση της βίλας (με το  ελάχιστο τίμημα να μην «πέφτει» κάτω από τις 25.000 ευρώ μηνιαίως) και από την στιγμή που είχε κρίνει ότι δεν επιθυμεί να διατηρήσει το ακίνητο άλλο στην κατοχή του, άρχισε η «αντίστροφη μέτρηση» γα την πώληση της…

(Από την εφημερίδα DEAL news)

Κοινοποίηση: