Η απόφαση των αρμοδίων αρχών να «ανάψουν το πράσινο φως» για την έναρξη των αγώνων σε Super League 2 και Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα, έδειξε ότι κάποιοι έπαψαν να θεωρούν αθλητισμό μόνο τις …κορυφαίες κατηγορίες στα δυο δημοφιλεστέρα ομαδικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τις Super League 1 και Basket League.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της Γ.Γ.Α., οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.

Το ερώτημα είναι πότε θα «ανοίξουν» και οι μικρότερες κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα, όπως και οι Ακαδημίες των ομάδων, οι οποίες απασχολούν δεκάδες χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών, σε ολόκληρη την χώρα!

Σε αυτό το «μέτωπο» δεν υπήρξε κάτι νεότερο, αν και ορισμένες πληροφορίες ήθελαν το κυβερνητικό επιτελείο, σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους, να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πουν το «ναι» για την επανέναρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών προς τα τέλη Γενάρη, με απαραίτητη προϋπόθεση να «βοηθήσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα και με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατά τα άλλα, ομόφωνα εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.

Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.

Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια.

 ΤΗΕ ΟΒJECTIVE.GR/SPORTS

Η «μεγάλη επιστροφή» του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και οι αποκαλύψεις Αυγενάκη

Κοινοποίηση: