Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), Παναγιώτης Πελεκούδας, μίλησε στην ΕΡΑσπορ101,8 και στην εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου με αφορμή την επιστροφή στους προπονητικούς ρυθμούς των ομάδων της Volley League και την αναμενόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος ανδρών. Ο άσος του Παναθηναϊκού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στις τάξεις των αθλητών τη δύσκολη περίοδο του COVID-19, αλλά και στις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η αγωνιστική αδράνεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην άλλη μάστιγα της εποχής, που έχει χτυπήσει τον αθλητισμό παγκοσμίως και δεν είναι άλλη από την κατάθλιψη!

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Πελεκούδας τόνισε:

«Εμείς ως αθλητές του βόλεϊ δεν μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως σε αγωνιστικούς ρυθμούς και χρειαζόμαστε περίπου 20 ημέρες προπονήσεων για να επανέλθουμε σε καλή σωματική κατάσταση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι παίκτες της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας έχουν ξεκινήσει προπονήσεις, όμως παρόλα αυτά οι άλλες κατηγορίες, όπως οι γυναίκες και η Α2, δεν έχουν ξεκινήσει.

Για εμάς, και ως ΠΑΣΑΠ, δεν είναι αδιάφορο αυτό, καθώς ο αθλητισμός είναι ενιαίος. Επιπροσθέτως, εμείς οι επαγγελματίεςόσο  διαρκεί η πανδημία παίρνουμε κανονικά το επίδομα ειδικού σκοπού της Κυβέρνησης εξαιτίας του επαγγελματικού χαρακτήρα του πρωταθλήματος των ανδρών, όμως για παράδειγμα οι γυναίκες αθλήτριες της Α1 δεν λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, καθώς όχι μόνο δεν αθλούνται, αλλά παράλληλα δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη. Τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός ούτε αυτομάτως φέρνουν την ευτυχία, αποτελούν όμως μέσο επιβίωσης…».

Κοινοποίηση: