Σε εποχές κρίσεων «επιβιώνουν» επιχειρηματικά και αναπτύσσονται, κυρίως, οι ευέλικτοι «παίκτες» και όσοι «αγωνίζονται επιθετικά». Αυτοί που δεν αφήνουν εύκολα να πάει χαμένη ευκαιρία και δεν διστάζουν να «ανοιχτούν», αλλά και να ρισκάρουν, ακόμα, όταν πρέπει.

Σε αυτό το «γκρουπ», των δυνατών «παικτών» της αγοράς ανήκουν και οι Θεσσαλοί γαλακτοβιομήχανοι αδελφοί Σαράντη. Τι κάνουν; Ανοίγουν την «βεντάλια» των επενδύσεων τους μέσα στην πανδημία και επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και πέρα από τα core αντικείμενα τους!

Οι ιδιοκτήτες της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος-Τυράς (Ελληνικά Γαλακτοκομεία) επέλεξαν στην συγκεκριμένη «φάση» για το νέο επενδυτικό τους «χτύπημα», αυτή την φορά, τον τουρισμό με την εξαγορά του ξενοδοχείου Ananti City Resort στα Τρίκαλα, με τον Μιχάλη Σαράντη, να δηλώνει πολύ πρόσφατα στη Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων 97,6 «…υπάρχει μια βασική οικονομική θεωρία που λέει ότι επενδύεις όταν όλα φαίνονται μαύρα. Είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά η επένδυση στο Ananti και ήταν μια απόφαση που πήραμε ώστε να μην φύγει από τρικαλινή ιδιοκτησία. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στην τουριστική αγορά του νομού…».

Μέσα σε λίγες φράσεις εξήγησε την φιλοσοφία και το επιχειρηματικό δόγμα με το οποίο κινείται ο ίδιος και ο αδελφός του, Δημήτρης. Οι δυο τους κατάφεραν να «χτίσουν» μια από τις μεγαλύτερες, σήμερα, γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας, με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων και μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στις εξαγωγές της.

ΟΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΚΛΙΑΦΑ ΚΑΙ ΔΟΥΜΠΙΑ

Σε γενικότερο επίπεδο, έχουν δείξει ότι θέλουν να μην παραμείνουν αυστηρώς «προσκολλημένοι» μόνο στην παραδοσιακή δραστηριότητα η οποία τους ανέδειξε και τους καθιέρωσε επιχειρηματικά, δημιουργώντας ένα πιο πολυσυλλεκτικό σχήμα.

Με αυτό το σκεπτικό απέκτησαν την Κλιάφα (αναψυκτικά) τους πρώτους μήνες του 2020, όπως λίγο αργότερα και την εταιρία εμφιάλωσης Δουμπιά (πρώην θυγατρική της Μαλαματίνα) η οποία εκμεταλλεύεται τις ομώνυμες πηγές φυσικού μεταλλικού νερού και συνεχίζουν την στρατηγική των «έξυπνων εξαγορών» που τους προσφέρει νέα επιχειρηματικά «πεδία». Στο παρελθόν κινήθηκαν, επίσης, για την οινοποιία Μαλαματίνα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Δέλτα κ.α., κ.α.

Μια επιτυχημένη «συνταγή» που δεν αλλάζει, σε έναν όμιλο ο οποίος «οικοδομήθηκε» και ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω εξαγορών, με την θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία να αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της χαρακτηριστικά ότι «…με τις συγκεκριμένες εξαγορές ο Όμιλος επεκτείνεται περαιτέρω στον κλάδο των τροφίμων». Ποιο θα είναι το επόμενο «μπαμ» των αδελφών Σαράντη; Ο χρόνος θα δείξει…

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ 47 ΧΩΡΕΣ, ΤΖΙΡΟΣ 372,639 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Το ξενοδοχείο εξαγοράσθηκε από την «Αφοί Μιχαήλ Σαράντη Α.Ε.» και ουσιαστικά αποτελεί έναν σημαντικό «κρίκο» ο οποίος προστίθεται σε μια μεγάλη «αλυσίδα» επενδυτικών κινήσεων, μιας από τις κυρίαρχες επιχειρηματικές οικογένειες της Θεσσαλίας.

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων συνεχίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική οικονομία και στην πρωτογενή παραγωγή. Διατηρεί παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 47 χώρες του εξωτερικού, ενώ, σε ως όμιλος εμφάνισε στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση της (2019) συνολικές πωλήσεις 372,639 εκατ. ευρώ, αυξημένες σε ποσοστό 9,79%, κρατώντας την καθαρή κερδοφορία της σε υψηλά επίπεδα!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οι Θεσσαλοί γαλακτοβιομήχανοι συνδυάζουν το επιχειρηματικό success story τους με μια πολύ πλούσια κοινωνική προσφορά, με δωρεές όπως ένα ολοκαίνουργιο λεωφορείο, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των μαθητών ως χορηγία της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΚ) που εδρεύει στις Καρυές Τρικάλων, 100 τάμπλετ για τη στήριξη μαθητών σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, 20 πλήρως εξοπλισμένων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομεία και ιατρικό φαρμακευτικό υλικό ύψους 1.000.000 ευρώ κ.α.

Ακόμα, σε μια οργανωμένη πρωτοβουλία, στα πλαίσια της εταιρικής της ευθύνης και σε συνεργασία με τον δήμο Τρικκαίων, η γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ συνέβαλε στον καθαρισμό από σκουπίδια συγκεκριμένων σημείων της πόλης, πρόσφερε στήριξη στο πρόγραμμα «Bοήθεια στο σπίτι plus» του Δήμου Αθηναίων, στέκεται στο πλευρό της HOPEgenesis κατά της υπογεννητικότητας και πολλές άλλες δράσεις.

THE OBJECTIVE.GR/Επιχειρήσεις

Κοινοποίηση: