Η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού στο Λουξεμβούργο, από το οποίο η ελληνικών συμφερόντων γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ –με έδρα της το Μεγάλο Δουκάτο από το 2012- θα μπορούσε να τροφοδοτεί με τα προϊόντα της τις ευρωπαϊκές αγορές είναι ένα project προϋπολογισμού +100 εκατ. ευρώ, που οδηγείται σε οριστικό «ναυάγιο» και …επισήμως.

Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των προηγούμενων μηνών από το THE OBJECTIVE.GR σχετικά με την υπόθεση και η αναγκαστική αλλαγή σχεδίων της οικογένειας Φιλίππου προκύπτει πλέον και από όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της εταιρίας για το 3ο τρίμηνο του 2020.

Η ΦΑΓΕ, εν ολίγοις, χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες, δεν αρνείται ότι εγκαταλείπει το

πλάνο της δημιουργίας μονάδας γιαουρτιού στην περιοχή Bettembourg και Dudelange και υποστηρίζει ότι αναζητά εναλλακτική τοποθεσία (ενδεχομένως κάπου, γειτονικά ή και σε άλλη χώρα) για την υλοποίηση της πολυσυζητημένης επένδυσης της. Που ακριβώς; Ίσως είναι νωρίς ακόμα για να ανακοινωθεί ο,τιδήποτε. Μοιραία, τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα…

Η ΦΑΓΕ, υπενθυμίζεται, προανήγγειλε το 2016 την ανέγερση του νέου της εργοστασίου, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και άλλες άδειες, με στόχο να το θέσει σε λειτουργία από τα τέλη του 2018.

Τα χρονοδιαγράμματα δεν τηρήθηκαν και τώρα η ιστορική γαλακτοβιομηχανία εμφανίζεται να έχει έρθει σε νέα συμφωνία με την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση του Bettembourg και Dudelange για την …επαναπώληση του οικοπέδου που είχε αγοράσει, τότε, στην αρχική τιμή, των 27.643.800 ευρώ, ως το τέλος του 2020.

Η ΦΑΓΕ διατηρεί άλλα 2 εργοστάσια παραγωγής γιαουρτιού σε Ελλάδα (Μεταμόρφωση) και ΗΠΑ και ένα τυροκομικών στα Tρίκαλα

 ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Σε επίπεδο εννεάμηνου οι πωλήσεις της ΦΑΓΕ σε αξία ενισχύθηκαν 2,6% στα 394,4 εκατ. δολ. και σε όγκο 6,4%.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία κατά 0,8%, 10% και 8,5%, αντίστοιχα, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν 0,7%.

Σε όγκο πωλήσεων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία αυξήθηκαν 7,4%, 10,8% και 7,9% και μειώθηκαν 1,8% στην Ελλάδα!

Το «μπλόκο» στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο και η επιβεβαίωση του THE OBJECTIVE.GR – Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περασμένου Μαΐου

Κοινοποίηση: