Ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας εκπέμπουν σήμα S.O.S. για τον ερασιτεχνικό ελληνικό αθλητισμό, έστειλαν οι Έλληνες Olympians με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και την Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του Υπουργείου Υγείας.

Αιτία, η επιβολή των γνωστών περιοριστικών μέτρων, όπως η αναστολή πολλών δραστηριοτήτων, με φόντο την προσπάθεια για την «αναχαίτιση» της πανδημίας του COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, μετά από την έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το Δ.Σ. της ΕΣΟΑ (Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες- Hellenic Olympians Association) στην επείγουσα αυτή επιστολή της:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Αντιλαμβανόμενοι την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει και η χώρα μας λόγω της πανδημίας κορονοϊού και με βάση τις ανακοινώσεις όσον αφορά τα μέτρα για τον ερασιτεχνικό-σωματειακό Αθλητισμό, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον του και την εξέλιξη του.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και  ερασιτεχνικού Αθλητισμού, αφού ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει κάτω από περιορισμούς και προϋποθέσεις να συνεχίσει σε κάθε επίπεδο.

Επιπλέον, τα μέτρα «παράλυσης» του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών, έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών, όσο και για τα σωματεία που υπάγονται.

Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την υγεία όλων μας. Είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω επικοινωνία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη Πρόεδρος – Ειρήνη Αϊνδιλή Γενική Γραμματέας».

Στην φωτογραφία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟΑ

THE OBJECTIVE.GR

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Όλο το σχέδιο με τους περιορισμούς και τα μέτρα στον αθλητισμό για την προστασία από τον COVID-19

Κοινοποίηση: