Ποιος είπε ότι οι Έλληνες δεν διαθέτουν τεχνογνωσία; Ότι τα ελληνικά ρομπότ, λόγου χάρη, δεν μπορούν να κατακτήσουν την παγκόσμια βιομηχανία; Και όπως αλλιώς, όταν τα εμπιστεύεται η πρώτη «βιομηχανική δύναμη» της Ευρώπης, η Γερμανία!

Pομπότ «Made in Greece», λοιπόν. Από την Gizelis Robotics. Μια 100% ελληνική εταιρεία, τα επιτεύγματα της οποίας θα «ζήλευαν» πολλοί μεγάλοι και ισχυροί ανταγωνιστές της από το εξωτερικό.

Μια φράση του ιδρυτή και προέδρου της, Eυάγγελου Γκιζελή έδωσε το «στίγμα» της «επόμενης μέρας» μετά από την συμφωνία επέκτασης της Gizelis Robotics στην χώρα που αποτελεί, ταυτόχρονα, την «νο 1» οικονομία της ηπείρου μας:

«Ήρθε η στιγμή η επένδυση στο Made in Greece στη ρομποτική τεχνολογία να γίνει πράξη!».

Ένα μεγάλο deal, αυτό με την Yaskawa, το οποίο εδραιώνει με τον καλύτερο τρόπο την Gizelis Robotics σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές, παγκοσμίως, αγορές.

Tίποτα, βέβαια, δεν συμβαίνει τυχαία. Τρείς-τρεισήμισι μήνες νωρίτερα, είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση η διεθνής διάκριση της Gizelis Robotics, όταν επιλέχθηκε μέσα στις 5 πρώτες νεοσύστατες επιχειρήσεις που εργάζονται σε ρομποτικές λύσεις και εφαρμογές για τον μεταποιητικό και βιομηχανικό τομέα (ανάμεσα σε 589 άλλες) από τους αναλυτές καινοτομίας της StartUs Insights.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΩΡΕΣ 

H ιστορία της, βέβαια, ξεκινά πολλές δεκαετίες πριν. Γιατί, οι «ρίζες»της κρατούν, ουσιαστικά, από το… 1968. Aπό την ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρίας μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου Γκιζελής A.E., καθώς άρχισε την λειτουργία της (πολύ αργότερα) ως εσωτερική δραστηριότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης που υπάρχει 52 χρόνια. Kι έφθασε στο σημείο, να «αυτονομηθεί» λόγω της μεγάλης αύξησης του όγκου της δουλειάς της, εξάγοντας… τα ρομπότ της σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, με έδρα την Bοιωτία!

Tώρα, έχοντας ήδη παρουσία στην γερμανική αγορά με πελάτες της κορυφαίες βιομηχανίες, δημιουργεί εκεί το δικό της δίκτυο, με μια συμφωνία ικανή να την «εκτοξεύσει»…

«H συμφωνία επέκτασης της Gizelis Robotics στη Γερμανία αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης της Yaskawa στην εταιρία μας και στις δυνατότητές της να υποστηρίξει ρομποτικές εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων. Mε εμπροσθοφυλακή τη νέα σειρά προϊόντων της που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας  στο πλαίσιο του Industry 4.0. η Gizelis Robotics  είναι έτοιμη να ανταποκριθεί περαιτέρω στις απαιτήσεις των ευρωπαίων πελατών της», τόνισε, ακόμα, ο Eυάγγελος Γκιζελής, αναφερόμενος στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της εταιρίας του στην Γερμανία με επικεφαλής τον ίδιο (συνοδευόμενο από τους Γεράσιμο Γερολυμάτο, General Manager και Παναγιώτης Λάγιος, CTO, της Gizelis Robotics), όπου πραγματοποιήθηκαν εμπορικές επαφές με την ανώτατη διοίκηση της Yaskawa Europe Gmbh.

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ, MANUFACTURING

Θέμα τους, οι ρομποτικές εφαρμογές και τεχνολογικές λύσεις «Made in Greece» που έχει αναπτύξει η Gizelis Robotics  για τις εξειδικευμένες  ανάγκες των κλάδων της μεταποίησης, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των ταχυμεταφορών, τροφίμων & ποτών, ζυθοποιιών, χημικών και του ευρύτερου παραγωγικού κλάδου (Manufacturing), οι οποίες θα προσφέρονται και θα υποστηρίζονται και στην Γερμανική αγορά.

H Gizelis Robotics παρέχει ρομποτικές λύσεις και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Eλληνική βιομηχανία και στις ξένες αγορές, διαθέτοντας ως στρατηγικό εταίρο της την Brookstreet Equity Partners (“Brookstreet”).

 

Κοινοποίηση: