«Καλά νέα» για την Ελλάδα, από το «μέτωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η χώρα μας «επιστρέφει» μετά από 7 χρόνια, με το Ράλλυ Ακρόπολις, στους σχεδιασμούς του WRC και της FIA.

Η πολύ ευχάριστη αυτή είδηση προκύπτει από την σημερινή, επίσημη ενημέρωση που παρείχαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και χωρίς καμιά αμφιβολία προκαλεί «κύματα» χαράς στους πολυάριθμους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου, πόσο μάλλον όταν η αναφορά γίνεται σε ένα τόσο ιστορικό ράλλυ.

Το καλύτερο νέο από όλα, βέβαια, θα ήταν αν κάποια ημέρα ανακοίνωνε κάποιος ότι η Ελλάδα επιτέλους αποκτά εκείνη την πολυσυζητημένη πίστα για την διεξαγωγή των Grand Prix της Formula 1. Ένα όνειρο πολλών ετών, για την υλοποίηση του οποίου έγιναν προσπάθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα ως τώρα. Μακάρι…

Τι ακριβώς συνέβη σε σχέση με το Ράλλυ Ακρόπολις, ποιες ήταν οι νέες εξελίξεις; Πως και για ποιους λόγους είχαμε αυτά τα «καλά νέα»;

Το ρεπορτάζ λέει:

Με το Ράλλυ Ακρόπολις μεταξύ των αναπληρωματικών αγώνων, ανακοινώθηκε αργά χτες βράδυ, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), το πρόγραμμα του WRC για το 2021.

Είναι η πρώτη φορά μετά από το 2013, που η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του WRC, γεγονός στο οποίο οδήγησαν τρεις λόγοι:

 

  1. Η ανάγκη σχεδιασμού ενός ρεαλιστικού προγράμματος αγώνων εντός Ευρώπης, λόγω πανδημίας.

 

  1. Οι προσπάθειες και οι συνεχείς επαφές του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με παράγοντες της FIA και του promoter. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα δυο ομάδες WRC (Toyota, Hyundai) επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

  1. Η εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση να επαναφέρει τη χώρα μας στο πρόγραμμα του WRC και του ERC, προσδοκώντας σε διεθνή προβολή, θεματικό τουρισμό και επικοινωνία καλών πρακτικών όσον αφορά την οδική ασφάλεια.

Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας μπορούν να γίνουν αντιληπτές εάν ληφθεί υπόψη ότι φέτος η Εσθονία κλήθηκε ν’ αναπληρώσει αγώνα.

Η επιτυχία της στην διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2021.

Σε κάτι ανάλογο, με αντίστοιχες αναπληρώσεις το 2021, στοχεύει και η Ελλάδα.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης Αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε αγαστή συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΟΜΑΕ, συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είμαστε έτοιμοι σε άμεσο χρόνο, εφόσον κληθούμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στην αναπλήρωση κάποιου αγώνα WRC το 2021.

 

Εδώ η ανακοίνωση της FIA: https://www.fia.com/news/fia-announces-world-motor-sport-council-decisions-19

 

 

 

Κοινοποίηση: