«Θέλω να δημιουργήσω την καλύτερη ακαδημία μπάσκετ στην Ελλάδα!». Η φράση πρωτοειπώθηκε από τα χείλη του Δημήτρη Τσικόπουλου, το καλοκαίρι του 2019, όταν ο νέος πρόεδρος γύριζε σελίδα στην ιστορική ομάδα της Νέας Ερυθραίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου, ενισχύοντας με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο και την ομάδα ανδρών.

Άλλωστε, ως άνθρωπος των επιχειρήσεων ο οποίος έχει «χτίσει» μία «αυτοκρατορία», γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι για να φτάσεις ψηλά θα πρέπει να δημιουργήσεις γερά θεμέλια. Ένα χρόνο αργότερα, μετά από μία κοπιαστική χρονιά και σημειώνοντας συνολικά 17 νίκες σε 21 αγωνιστικές, η ανδρική ομάδα του Πανερυθραϊκού τερματίζει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και επιστρέφει, υπό τις οδηγίες του coach Δημήτρη Χουχουλή και τη στήριξη του νέου ηγέτη της ομάδας, στα «σαλόνια» της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ

Δεν είναι τυχαία η επιθυμία του προέδρου να δοθεί έμφαση σε επίπεδο ακαδημιών, με στόχο να εμπνεύσει στους νέους τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού και με αυτά τα εφόδια να ενισχύουν τη δυναμική της ομάδας.

Υπό αυτό το πρίσμα, μετά από σκληρή και συντονισμένη δουλειά, υπό τις οδηγίες του coach τους και βοηθό προπονητή της ανδρικής ομάδας Θάνου Νούση, η ομάδα των εφήβων, το 2018, έκανε το ντεμπούτο της στην Α κατηγορία, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ TEAM

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας, η ομάδα των Ερυθρολεύκων ανακοίνωσε το τεχνικό team που θα ενισχύσουν την προσπάθεια στα γήπεδα της Α2.

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με τον coach Θάνο Νούση, στη θέση του βοηθού προπονητή της ανδρικής ομάδας, με τον Παναγιώτη Χατζή, ο οποίος για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο θα είναι υπεύθυνος εκγύμνασης της ομάδας ανδρών, ενώ, το παζλ ολοκληρώνεται με τον Στέλιο Κοντούδη στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου, ως υπεύθυνο ατομικής βελτίωσης των αθλητών.

THE OBJECTIVE.GR

Κοινοποίηση: