Επτά γενιές μυλωνάδες, από τα «βάθη» του 18ου αιώνα, το πολύ μακρινό 1782,  η οικογένεια Λούλη καταφέρνει κάτι μοναδικό, για την ελληνική οικονομία:

να κρατά την επιχείρηση της στην κορυφή του κλάδου της, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις προκλήσεις κάθε εποχής και να αποτελεί, ταυτόχρονα, εδώ και αρκετά χρόνια έναν ισχυρό διεθνή «παίκτη» με μια διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφεια.

Οι επενδύσεις της, το λανσάρισμα νέων προϊόντων και η ορθή κι ευέλικτη καθοδήγηση από το Νίκο Λούλη, κατά την τελευταία 10ετία, όταν από το 2010 παρέλαβε το «χρίσμα» της διαδοχής από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Λούλη, διατηρούν «εκτός συναγωνισμού» την εισηγμένη «νο 1» ελληνική αλευροβιομηχανία στην κορυφή της αγοράς, με …τριψήφιους τζίρους σε εκατομμύρια και συνεχόμενη ανάπτυξη.

Σε εποχές πανδημίας, η ελληνική αλευροβιομηχανία leader τροφοδότησε –και τροφοδοτεί- εκατομμύρια οικογένειες και επαγγελματίες με πλήθος προϊόντων, άνω των 160 κωδικών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

O Nίκος Λούλης πιστώθηκε το mega deal του 2013 με τον αραβικό «κολοσσό» της Al Dahra, «συνοδοιπόρο» ως σήμερα της Mύλοι Λούλης (ως μέτοχος και στρατηγικός συνεργάτης της), όμως, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή δεν τους επέτρεψαν, ως σήμερα, να υλοποιήσουν τα ευρύτερα αρχικά σχέδιά τους, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το «πάγωμα» του μεγάλου project της κατασκευής ενός μύλου στα Eμιράτα, για την μεγαλύτερη τροφοδοσία των εκεί αγορών.

Από την Μέση Ανατολή, η εισηγμένη έκανε το νέο «πέρασμα» της και στα Βαλκάνια, όπου έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και μήνες η παραγωγή του νέου μύλου της στο Dobrich της Bουλγαρίας, ένα project το οποίο προσφέρει στον όμιλο της οικογένειας Λούλη πολλά πλεονεκτήματα. Η αλεστική δυναμικότητά του (που φθάνει ως τους 130 τόνους ημερησίως, με δυνατότητες αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων αλεύρων σε σιλό) «συνάδουν» με την στρατηγική απόφαση του Έλληνα αλευροβιομήχανου να «αλωνίσει» μετά τις αραβικές αγορές και στις βαλκανικές, στις οποίες φυσικά δραστηριοποιείται και εμπορικά.

Μοιραία, η νέα βράβευση της δεν αποτέλεσε έκπληξη…

Αναλυτικά:       

Η Μύλοι Λούλη, μια εταιρεία με μακρά ιστορία και παράδοση εφτά γενιών, βρέθηκεγια πρώτη φορά στη λίστα με τις 20 Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η οποία συντάσσεται από το Fortune Greece και την KPMG.Η βράβευση των εταιρειών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η Μύλοι Λούλη ξεχώρισε μεταξύ άλλων για τον μετασχηματισμό της σε έναν Όμιλο πρώτων υλών διατροφής, την εταιρική της υπευθυνότητα, την έντονη εξωστρέφειά της και τις εξαγωγές σε περισσότερες από 13 χώρες, τις επενδύσεις στην καινοτομία και την παραγωγική της ενίσχυση. Σε μια δύσκολη δεκαετία, η εταιρεία κατάφερε να έχει έναν κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 107 εκατ. και περισσότερους από 340 εργαζόμενους.

Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε με βάση την εταιρική τους φήμη, έχοντας ως γνώμονα τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά κριτήρια. Μέσα από μια λίστα 319 κερδοφόρων εταιρειών των οποίων ο τζίρος είναι πάνω από 50 εκατ. ευρώ, ξεχωρίζουν οι 20 καλύτεροι βάσει 9 κριτηρίων: Καινοτομία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, Οικονομική Επίδοση, Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών, και Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα.

Ο Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της Μύλοι Λούλη, δήλωσε σχετικά: «Μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια που η Μύλοι Λούλη βρίσκεται φέτος στη λίστα Most Admirable Companies. Είναι μια διάκριση που επιβεβαιώνει και αναγνωρίζει όλες τις προσπάθειες και τις επενδύσεις που έχουμε κάνει, οι οποίες μας οδήγησαν σε μια νέα εποχή ανάπτυξης.

Στη Μύλοι Λούλη με σεβασμό στη δύο αιώνων ιστορία μας, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε υλοποιώντας το όραμά μας, με περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα και να δημιουργούμε αξία για τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους μας, τους μετόχους μας και την κοινωνία».

 Λίγα λόγια για την Μύλοι Λούλη:

Η εταιρία Μύλοι Λούλη που μετρά 2 αιώνες διαρκούς παρουσίας στην εγχώρια αγορά, κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία και στην παραγωγή πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Διαθέτοντας τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, στο Κερατσίνι στη Θήβα και στο Toshevo της Βουλγαρίας, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των συνεργατών, των προμηθευτών και των πελατών της με την παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων, την άριστη εξυπηρέτηση και την δημιουργία αξίας για το κοινωνικό σύνολο.

Ξεκινώντας από ένα μικρό μύλο στην Ήπειρο πριν από 237 χρόνια οι Μύλοι Λούλη παράγουν διαφορετικούς τύπους αλεύρων και σιμιγδαλιών με ονομασία Μύλοι Λούλη και Μύλοι Αγίου Γεωργίου και δεσμεύονται πως το καλό αλεύρι θέλει αγάπη και μεράκι.

Με ένα ευρύ δίκτυο διανομής πανελλαδικά εξυπηρετεί τους πελάτες της από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η εταιρεία επενδύει διαρκώς σε νέα τεχνολογικά μέσα που θα αναβαθμίσουν τα εργοστάσιά της συμβάλλοντας δυναμικά στην εθνική οικονομία. Η Εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με τον διακριτικό τίτλο “ΛΟΥΛΗ”.

 

 

 

Κοινοποίηση: