Ο κινηματογραφικός «Λεωνίδας», κατά κόσμον Τζέραρντ Μπάτλερ, δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματα του για την Ελλάδα, τα οποία έγιναν ακόμα πιο έντονα από την εποχή που πρωταγωνίστησε στην πολύ επιτυχημένη ταινία, οι «300».

Ο Σκοτσέζος σταρ, ηθοποιός και παραγωγός, αψήφησε τον …κορωνοϊό, πριν μπει η χώρα σε καραντίνα και ταξίδεψε εδώ στις 11 Μάρτη, για να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος στην Σπάρτη,  στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, χωρίς να γνωρίζει όσα θα επακολουθούσαν.

Την ξαφνική διακοπή της λαμπαδηδρομίας με απόφαση της Eλληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με άδοξο τρόπο, λόγω του συνωστισμού θεατών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την αναβολή, μετέπειτα, 24 του ίδιου μήνα, των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο για το …2021.

Αν και αιφνιδιάσθηκε από όλα αυτά, ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις που δέχθηκε από τους Έλληνες επίσημους, όπως ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας και η επίτιμη Πρέσβης της ιστορικής πόλης Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου κι έδωσε το παρών σε όλα τα events, πριν επιβιβασθεί και πάλι στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Είπε και …άκουσε πολλά ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ και μεταξύ πολλών άλλων, ενημερώθηκε για τα σχέδια της ελληνικής πλευράς, τα οποία αφορούν την προσπάθεια προώθησης της χώρας μας στην παγκόσμια «βιομηχανία του θεάματος» και την μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών στα μέρη μας, όπως και την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό σε αυτό τον τομέα…

Οι πληροφορίες του «THE OBJECTIVE.GR» αναφέρουν ότι ο Τζέραρντ Μπάτλερ έχει αποκαλύψει στους ανθρώπους οι οποίοι τον υποδέχθηκαν στην Ελλάδα, την επιθυμία του –αν όχι και πρόθεση του- όχι μόνο να παίξει σε μια από τις επόμενες ταινίες της «Μέκκας του κινηματογράφου» με θέμα την πατρίδα μας ως ηθοποιός, αλλά ίσως ακόμα και να συμμετάσχει στην παραγωγή της, φέροντας παράλληλα και την ιδιότητα του film producer!

Βέβαια, οι πάντες στον …πλανήτη περιμένουν τα αποτελέσματα της «μάχης» κατά του COVID 19, καθώς η πανδημία έφερε «πίσω» τα σχέδια όλων, μη εξαιρουμένης της «ελίτ» του Χόλιγουντ και ανυπομονούν για την «επανεκκίνηση» τους.

ΜΠΑΤΖΕΤ, ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα για μια  δυναμική είσοδο της χώρας μας στην διεθνή «βιομηχανία του θεάματος», στοχεύουν στην υλοποίηση κινηματογραφικών projects με μπάτζετς τα οποία μπορεί να ξεκινούν από τα 10 εκατ.$ και να «εκτοξεύονται» ως τα 30 εκατ.$!

Προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται τόσο από τον Πέτρο Δούκα, ως Δημάρχου  Σπάρτης και προέδρου του ICC, του Διεθνούς Eμπορικού Επιμελητηρίου Eλλάδας, όσο και από τον Δρ.Bασίλη Γ.Aποστολόπουλο, CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και προέδρου της Eλληνικής Ένωσης Eπιχειρηματιών.

Ήδη, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες, αν αναλογισθεί κάποιος ότι από τα μέσα Μαρτίου ο Gianni Nunnari, παραγωγός των «300» αποκάλυψε σε εκδήλωση της ΕΕΝΕ ότι σχεδιάζει να γυρίσει 3 ταινίες με θέμα την Eλλάδα:

μια η οποία θα εστιάζει στην επιστροφή του Oδυσσέα στην Iθάκη μετά την Tροία και την «Oδύσσεια», άλλη μια με την συνέχεια των «300» ή «300 III» και μια με αυτή των «Immortals» ή «Immortals II».

«Ζεστός», επίσης, για κινηματογραφικές παραγωγές στην Eλλάδα με ευρύτερη θεματολογία έχει εμφανισθεί και ο Alan Siegel, ένας άλλος μεγάλος παραγωγός του Χόλιγουντ. Ιδωμεν!

Κοινοποίηση: