Αλλεπάλληλα είναι τα deals των τελευταίων μηνών για «χρυσές» χορηγίες μεγάλων εταιρειών και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Αυτό, βέβαια, αφορά το …εξωτερικό, αφού, στην «φτωχή» Ελλάδα τα πράγματα έχουν μείνει πολύ πίσω και σε αυτό το «κομμάτι».

Κάποιες από τις μεγάλες συμφωνίες αυτές, άλλωστε, θα τις «ζήλευαν» και οι άνδρες συνάδελφοι των κοριτσιών.

Απόδειξη ότι το «ασθενές φύλλο» αναπτύσσεται δυναμικά και στον «βασιλιά των σπορ» αποτελούν τα πολύ πρόσφατα γεγονότα στην Ισπανία.

Τι ακριβώς συνέβη; Το πρακτορείο τηλεοπτικών δικαιωμάτων και παραγωγών Mediapro αναγκάσθηκε να προσφέρει μετά από σφοδρές πιέσεις που δέχθηκε από το συνδικαλιστικό όργανο των …θηλυκών «Μέσι» μια γενναία αύξηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ ανά έτος (2,6 εκατ. συνολικά) προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι θα τηρηθεί η κάλυψη των μισθών στην Primera Iberdrola στις ποδοσφαιριστίνες. Το deal καλύπτει, μάλιστα, τις 11 καλύτερες ομάδες από τις 16 οι οποίες θα λαμβάνουν ετήσια μισθολογική «επιδότηση» 100.000 ευρώ η καθεμία. Για την ιστορία: η Ένωση των ποδοσφαιρικών συλλόγων γυναικών (ACFF) απείλησε με απεργίες για την διασφάλιση των ελάχιστων μισθολογικών αυξήσεων και των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους (όπως η θεσμοθέτηση της 30ήμερης άδειας, η άδεια μητρότητας, το νομοθετικό πλαίσιο για τα δικαιώματα τους σε περίπτωση τραυματισμού κ.λ.π.) και οι εργοδότες τους …συμμορφώθηκαν!

Προηγουμένως, η UEFA «σφράγισε» την συμφωνία της με τη NIKE ως επίσημου προμηθευτή μπάλας αγώνων σε όλες της τις διοργανώσεις (Champions League, EURO, U19, U17 κ.α.).

Ακόμα, υπήρξε το 7ετές deal με την Visa και εκ παραλλήλου η μεν μπύρα Budweiser «σπονσονάρει» την εθνική γυναικών της Αγγλίας, η δε Adidas δέχθηκε να πληρώσει «ίσα bonus» με τους άνδρες και στις νικήτριες του Women’s World Cup. Η ανακοίνωση των Γερμανών «συνέπεσε» με την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» και …συμπτωματικά οι διεθνείς αμερικανίδες κατέθεσαν αγωγές σε βάρος της ομοσπονδίας τους για οικονομικές διακρίσεις υπέρ του «ισχυρού φύλλου».

«Κερασάκι στην τούρτα», η συμφωνία με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέας DirecTV για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του ισπανικού Copa de la Reina σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική!

Κοινοποίηση: